Login
 
Dubai Villa
PreviousNext
Private Villa, Dubai. In designing the private Dubai villa, Tihany Design worked closely with celebrated local architect Khalid Al Najjar, developing interiors that both reflected and extended the philosophy of the exterior architecture. The three-story villa is contemporary and refined with a handcrafted, bespoke quality. Each room features a balanced use of striking natural materials, hand chosen art and a curated selected of furniture and accessories. At the ground level, the sleek infinity pool and central courtyard make up the heart of the property, with the interior facade of the villa surrounding on three sides. The courtyard's neutral travertine floors continue into the living room, creating a seamless transition inside. A custom, horizontally segmented wood wall inspired by the dimension of the villa's three floors provides a unique division between the kitchen and dining room. In the kitchen, an elegant brown marble island doubles as a bespoke art object against the feature red-mirrored wall. The minimal, geometric composition of the space conjures images of Mondrian lines and perspective. The ground level also includes a private gym, office and massage room. 

 
Upstairs, the elegant master bedroom overlooks the courtyard and pool below. A custom red gum accent wall plays against the wood floors and quartz colored area rug. His and her walk-in closets flank the elongated master bath, featuring a custom engraved limestone wall. Also on this level are the terrace, family room and four additional bedrooms located across the galley corridor.
At the lower level, the eight-seat private home theater is reminiscent of a luxury space shuttle. Its polished, curving walls provide the ultimate surround sound experience. The plush adjustable Tihany Product Design theater chairs, dubbed 'The Stanley' after esteemed director Stanley Kubrick, are produced by Poltrona Frau. Outside of the theater is the villa's Majilis, clad in balck absolute marble and accented by soft, muted furnishings. By comparison, the sculptural courtyard furniture stands against a neutral travertine, creating a perfect yin and yang between the two spaces. The curving outdoor staircase allows for access to the ground floor. The villa's 5-car garage and staff quarters are also located on this level. 

Photography: Eric Laignel

 
Projects